Commune d'Aubel
Accueil arrow Toerisme arrow Wandelingen
Menu
Accueil
Aubel
Administration
Economie
Politique
Pratique
Toerisme
E-shop
Agenda
Photos
Vidéos
Webmail
Newsletter

Inscrivez-vous!


FR | NL | DE | EN
Bewegwijzerde Wandelingen Print E-mail

In het hart van het land van Herve, ligt het kleine plaatsje Aubel, verscholen in een landschap vol boomgaarden en bosjes.Aubel lokt wandelaars uit alle windstreken die op zoek zijn naar ontspanning en gezonde lucht. Bewust van de aantrekkingskracht die haar natuur op velen uitoefent, heeft de Dienst voor Toerisme in samenwerking met de gemeente Aubel de wandelwegen in de streek helemaal vernieuwd: Nieuwe paden en wegen werden verkend en middels een nieuwe kaart vormgegeven.dit resulteerde in 10 nieuwe wandelwegen en 3 routes voor mountainbikers en ruiters.

Mits kleine aanpassingen of door nieuwe wegen die voor het publiek toegankelijk werden gemaakt, ontstonden in totaal 10 wandelingen (van 2,5 to 8,5 km) rondom van Aubel.Ze lopen allemaal door open gebied, ver van drukke wegen en straten, tot vreugde van elke wandelaar.

Vier wandelingen vertrekken vanaf de Abdij van Val-Dieu, waarvan één ook met kinderwagen toegankelijk is. Twee anderen vertrekken vanuit het schilderachtige dorpje Saint Jean-Sart; één wandeling vloeit samen met een wandeling die vanaf de Abdij start. Drie anderen beginnen in het cenrum van Aubel en twee vanuit het dorpje La Clouse.

De nieuwe kaart kwam tot stand in samenwerking met het Nationaal Geografisch Instituut. Op de kaart zijn de 10 wandelingen uitgetekend,maar ook barbecueplaatsen, uitkijkpunten enz. zijn er op aangeduid. Op de keerzijde vindt men de drie mountainbike- of ruiterpaden in en rondom Aubel.

De kaart is te koop bij de Dienst voor Toerisme van het Land van Aubel (+32 (0) 87 68.01.39) , in de VVV kantoor in de abdij van Val-Dieu (+32(0)87692828), en het Huis voor Toerisme van het Land van Herve (+32(0)87 693670) Prijs : 6,00 Euro.

Image
 
Facebook
Facebook de l'Office du Tourisme du Pays d'Aubel
E-shop
e-shop
 
Commune d'Aubel • Place Nicolaï, 1 • B-4880 Aubel
Tél. +32(0)87 68 01 30 • Fax +32(0)87 68 82 95
Dernière mise à jour le 02-Dec-2016 à 13:10:44
admin